Bij het distributiecentrum van de Coop in Deventer braken de actievoerende boeren op aandringen van de ME begin van de middag hun blokkade op.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het distributiecentrum van de Coop in Deventer braken de actievoerende boeren op aandringen van de ME begin van de middag hun blokkade op. © Rens Hulman

Na ruim dertig uur actie: boeren breken blokkades op in Deventer en Raalte na aandringen van politie en ME

Het land zou platgelegd worden, maar zo ver kwam het niet. Wel kwam de bevoorrading van supermarkten zwaar in de knel door ‘trekkerboeren’. In Deventer en Raalte blokkeerden ze ruim dertig uur zes distributiecentra. In de loop van dinsdag werden alle blokkades opgeheven. Gemeenten zijn opgelucht dat het relatief rustig is afgelopen.

4 reacties

 • Eric Walch

  1 maand geleden
  Ik heb nu maar Iers rundvlees ingekocht voor in de vriezer. Dat is een manier om als consument te laten zien wat ik van deze blokkades vind. Zo weet ik zeker dat ik deze lui niet nog financier via mijn aankoop. En als bijvangst verlaagd dit de Nederlandse stikstofuitstoot.
 • Marco Wassink

  1 maand geleden
  Hoop dat regering wakker is geworden en samen met de boeren tot een goede oplossing komen. Er moeten nu eenmaal een paar concessies gedaan worden, aan beide kanten. Wel heeft de regering i.m.o. met té-veel natura 2000 gebieden te creëren, om maar subsidies van de EU te kunnen krijgen. prio is land bedienen, en minder export De natuur heeft ook zeker veel aandacht nodig zover is duidelijk nu. Hoop dat dit uiteindelijk wordt opgelost, kan niet langer zo. nl. markt wat dan over is voor export
 • Jeroen Oosterlaar

  1 maand geleden
  Jan, jij komt niet veel buiten hè?
 • Jan Willemsen

  1 maand geleden
  Zoals er vroeger gezongen werd: Guus ga naar huus. Tip: blijf daar ook. We weten de pijn nu wel, nadat je zoveel schade hebt aangericht.
 1. Boeren maken van Bathmen Duitse enclave en de burgemeester helpt mee: ‘Maar ik wil het dorp niet kwijt’
  Play
  PREMIUM
  met video

  Boeren maken van Bathmen Duitse enclave en de burgemees­ter helpt mee: ‘Maar ik wil het dorp niet kwijt’

  Waar de Deventer burgemeester Ron König in de ochtend nog een politie-eenheid op protesterende boeren afstuurde, stond hij in de middag een groep boeren uit Bathmen lachend te woord. Sterker nog, hij schroefde hoogstpersoonlijk een Duits protestbordje aan de rand van Bathmen vast. Hij vindt niet dat hij daarmee partij kiest. ,,Deze manier van protesteren kan ik waarderen.’’
 2. Politie maakt einde aan protest in Deventer; schade door blokkeeracties loopt in de tientallen miljoenen
  PREMIUM

  Politie maakt einde aan protest in Deventer; schade door blokkeerac­ties loopt in de tientallen miljoenen

  De schade door de blokkades van distributiecentra door protesterende boeren loopt in de tientallen miljoenen. Dat laat het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) weten. De blokkades zorgen bij sommige supermarkten al voor lege schappen, met name bij de zuivel en verse groenten en fruit. ,,Als dit doorgaat is het een kwestie van een paar dagen dat we écht lege schappen krijgen’’, laat een woordvoerster van het CBL weten.

Deventer