Anne Weggeman, op privébeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Anne Weggeman, op privébeeld. © Privéfoto

Na weken vol onzekerheid op zee mag Anne (26) uit Diepenveen eindelijk naar huis

Het heeft weken geduurd, maar Anne Weggeman (26) uit Diepenveen is op weg naar Nederland. Wekenlang zat ze samen met andere passagiers vast op zee, omdat ze nergens mochten aanmeren vanwege de uitbraak van het coronavirus. Voor de kust van Amerika en Zuid-Amerika werden ze geweigerd. Uiteindelijk zijn alle Nederlanders en andere Europeanen via kleine bootjes overgestapt naar een ander schip. En die zet nu koers naar Rotterdam. 

Daarmee komt een einde aan weken onzekerheid. Op het schip, de MS Zaandam, brak het coronavirus uit. Ook frontoffice-medewerker Anne werd ziek en zij moest in volledige quarantaine. Ze zag letterlijk geen daglicht meer en op drie momenten per dag werd er eten voor haar deur gelegd. Van de 1900 mensen aan boord waren er begin april 77 ziek. Na tien dagen werd Anne beter. 

Dat terwijl ze in januari met hele andere bedoelingen de wereld over wilde varen. Ze was van plan in ieder geval een half jaar op het schip mee te draaien, letterlijk de halve wereld te zien en vervolgens genoeg geld te sparen om haar yogaopleiding te kunnen betalen en apparatuur te kopen om muziek te maken.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer