Nationaal Fonds Kinderhulp verstuurt vanuit Deventer 5.000 zomerpretpakketten voor kinderen in armoede

VideoNiet voor elk kind is de zomervakantie een feest, zegt het Nationaal Fonds Kinderhulp. Daarom verstuurt de stichting vanuit Deventer duizenden zomerpretpakketten voor basisschoolkinderen die in armoede opgroeien. 

Voor veel kinderen is een zomervakantie vol avonturen om over te vertellen vanzelfsprekend, maar niet voor voor de 300.000 kinderen in Nederland die in armoede opgroeien, zegt projectleider en fondsenwerver Ilse de Voogd van het in Deventer gevestigde Nationaal Fonds Kinderhulp. 

De stichting streeft ernaar 5.000 zomerpretpakketten te verspreiden, die voor die kinderen zijn bedoeld. ,,Zij zien vaak hun buurtgenootjes de hort op gaan, avonturen beleven, hiermee hebben zij ook iets om over te vertellen. Voor sommige kinderen zit bijvoorbeeld zelfs iets simpels als toegang voor het zwembad er niet in.” 

Goed op weg

Met het aantal van 5.000 is het aantal van vorig jaar (2.300 pakketten) meer dan verdubbeld. Het Nationaal Fonds Kinderhulp heeft in ieder geval een miljoen euro nodig om het streefgetal van 5.000 kinderen van pakketten te kunnen voorzien. De Voogd: ,,We zijn goed op weg, maar kunnen nog wel iets gebruiken.” 

Adidas

Het Nationaal Fonds Kinderhulp kiest er bewust voor hoogwaardige pakketten te versturen en geen afdankertje. In de Adidas-tas zitten onder meer een eredivisie-replicabal, vakantieboeken, spellen, stiften, een schrijfset, opblaasband, maar ook zonnebrand en vier kaartjes voor een dagje uit naar keuze. De pakketten worden uitgedeeld door maatschappelijke organisaties. 

Het pakket vertegenwoordigt een waarde van 200 euro. ,,Vaak is de gedachte dat voor deze kinderen iets minder goed ook goed genoeg, maar wij kiezen juist voor goede, nieuwe spullen. Dan hebben ze ook iets om te laten zien op het schoolplein", zegt Irene Boersma van het NFK. 

Deventer duit

Medewerkers van de gemeente Deventer hielpen vandaag met inpakken. Deventer doet zelf ook een duit in het zakje: de gemeente gaat zelf 350 van deze pakketten verspreiden. 

Wethouder Rob de Geest stak vanochtend zelf de handen uit de mouwen en hielp de tassen vullen. ,,Ik kom niet uit een arm gezin, maar we konden niet altijd op vakantie. Laat staan als je zoiets als een stripboekje niet kan betalen. Het is heel belangrijk dat kinderen de zomervakantie goed doorkomen, dat ze iets te doen hebben en iets om over te vertellen hebben.”

Volledig scherm
Ambtenaren van de gemeente hielpen vandaag met het inpakken van de pakketten. Rechts wethouder Rob de Geest (PvdA). © FOTO HISSINK
  1. Vijf oppositiefracties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvisie

    Vijf oppositie­frac­ties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvi­sie

    Deventer Belang, VVD, Deventer Sociaal, DeventerNu en Denk doen niet mee aan het debat over de veelbesproken Cultuurvisie. Voorafgaand aan het debat is in een besloten vergadering geheimhouding gelegd op een volgens de fracties relevant dossier voor de Cultuurvisie. Toen het ordevoorstel van Bert Kleine Schaars (Deventer Belang) voor uitstel van het cultuurdebat werd afgewezen, besloten de fracties na kort beraad de raadsvergadering te verlaten.
  2. CDA-raadslid verbaast zich over auto-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    CDA-raads­lid verbaast zich over au­to-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    Ze werd er naar eigen zeggen door verrast, toen ze zondag de kerkdienst in de Deventer Lebuiniskerk wilde bezoeken: talloze BMW's op het sinds begin dit jaar autovrij verklaarde Grote Kerkhof in hartje Deventer. CDA-raadslid Elske van der Mik uit Deventer wil hier opheldering over van het college van burgemeester en wethouders en heeft daarom schriftelijke vragen ingediend. Want is dat wel zo wenselijk, een auto-evenement op een autovrij plein?

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer