In Deventer wil Nefit | Bosch de aandacht verleggen van de productie van gasketels naar onderzoek
Volledig scherm
In Deventer wil Nefit | Bosch de aandacht verleggen van de productie van gasketels naar onderzoek © Archief Ronald Hissink

Nefit stopt in Deventer met productie van gasketel, tientallen medewerkers moeten op zoek naar ander werk

Nefit gaat na 2025 geen gasketels meer produceren in Deventer. Tientallen medewerkers moeten daardoor na 2023 op zoek naar ander werk. Het is nog maar de vraag of ze binnen het bedrijf een andere functie kunnen krijgen. In Deventer wil Nefit zich meer gaan richten op onderzoek, er moet een testcentrum voor waterstoftoepassingen komen.

2 reacties

 • Goossen

  1 week geleden
  Met dank aan de o-zo-groene-van-het-gas-af-drammerij....
 • henk hartog

  1 week geleden
  Tja, Denhaag wilt van het Gas af binnen een paar jaar. Dus de Consument koopt nu Elektrische CV, of Boiler. Zelfs nw woonbouwwijken worden in de meeste gevallen Gasloos gebouwd. Voordelen, en nadelen..
 1. Minimarkt Wilp is cement van het dorp en mag niet verdwijnen, waarschuwen de bedenkers
  PREMIUM

  Minimarkt Wilp is cement van het dorp en mag niet verdwijnen, waarschu­wen de bedenkers

  De supermarkt is al zes jaar weg en in april sloot de enige snackbar van Wilp de deuren. Er is nu alleen nog een bakker in het dorp. Sinds januari is er echter de minimarkt bij het dorpshuis, maar nu daar de nieuwigheid vanaf is, wordt de toeloop ook al wat minder. De belangenvereniging van Wilp waarschuwt de bewoners toch vooral te blijven komen. ,,We zien alleen maar blije gezichten, het is goed voor de saamhorigheid in het dorp. Dit mag niet verdwijnen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer