Özcan Akyol interviewt Nico Dijkshoorn in een volgepakte Boekhandel Praamstra.
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol interviewt Nico Dijkshoorn in een volgepakte Boekhandel Praamstra. © Rob Voss

Nico Dijkshoorn geeft zich bloot in vraaggesprek met ‘Eus’ in Deventer

Het massaal toegestroomde publiek in Boekhandel Praamstra in Deventer hangt zaterdag een uur aan de lippen van Özcan Akyol en Nico Dijkshoorn. ‘Eus’ interviewt Dijkshoorn naar aanleiding van diens nieuwe boek Ooit Gelukkig. De huisdichter van De Wereld Draait Door toont zich kwetsbaar.

 1. Ingrid de Zwart vertrekt bij Lebuïnuskerk: ‘Als dominee ben je altijd beschikbaar, als één van de weinige beroepen in de samenleving’
  PREMIUM

  Ingrid de Zwart vertrekt bij Lebuïnus­kerk: ‘Als dominee ben je altijd beschik­baar, als één van de weinige beroepen in de samenle­ving’

  Ingrid de Zwart (65) neemt na bijna dertien jaar afscheid als predikant van de Lebuïnusgemeente in Deventer. 36 jaar geleden begon ze als predikant in Wehl in de Achterhoek. Ook werkte ze jarenlang in het theologe-onderwijs. Onder meer in Kampen en aan de universiteiten van Utrecht, Amsterdam en Leiden. Zondag staat De Zwart voor de laatste keer op de kansel.
 2. Kritiek op communicatie gemeente Voorst over sluiting spoorwegovergangen: ‘Absurd hoe het nu gaat’
  PREMIUM

  Kritiek op communica­tie gemeente Voorst over sluiting spoorweg­over­gan­gen: ‘Absurd hoe het nu gaat’

  Gesloten of stevig aangepaste spoorwegovergangen wekken bij inwoners van Twello grote zorgen over de bereikbaarheid en veiligheid in hun dorp. En die zijn de afgelopen tijd niet weggenomen door de gemeente Voorst. Mensen voelen zich niet gehoord, zo blijkt. Volgens de twee grootste oppositiepartijen in de gemeenteraad is dit het zoveelste voorbeeld van gebrekkige participatie.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer