Onder de naam Burgerhaven huurt het Burgerweeshuis de ‘Stiholoods’ al als pop-up vanwege corona. In die loods moet een vernieuwd poppodium komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder de naam Burgerhaven huurt het Burgerweeshuis de ‘Stiholoods’ al als pop-up vanwege corona. In die loods moet een vernieuwd poppodium komen. © impressie Burgerweeshuis

Nieuw Deventer poppodium moet in havengebied komen: ‘Verhuizing uit binnenstad is beste’

Poppodium Burgerweeshuis heeft geen toekomst meer in de Deventer binnenstad en kan het beste verhuizen naar het havengebied. Dat stelt het college van B en W voor. Tot die tijd volgen rond de huidige locatie aan de Bagijnenstraat maatregelen tegen geluidsoverlast, nu daar boetes dreigen.

2 reacties

 • M Van Deventer

  7 dagen geleden
  11 Miljoen? Eh, van de maatschappij neem ik aan? Gratis geld, lekker makkelijk, het kan niet op. Kunnen we al ergens inzetten op wat het daadwerkelijk gaat worden? Gezien de geschiedenis binnen onze gemeente verwacht ik zelf minimaal het dubbele en heel veel discussie.
 • Vermolen

  7 dagen geleden
  Ik kan maar niet begrijpen waarom je in de binnebstad wil wonen en dan vervolgens over van alles en nog wat gaat klagen. Komt nog eens bij dat de bewoners niet eens uit Deventer komen en geen idee hebben hoe belangrijk zoiets als het Burger in het centrum is/blijft. Waarom hebben hun zo'n dikke vinger in de pap bij de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer