Onder de naam Burgerhaven huurt het Burgerweeshuis de ‘Stiholoods’ al als pop-up vanwege corona. In die loods moet een vernieuwd poppodium komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder de naam Burgerhaven huurt het Burgerweeshuis de ‘Stiholoods’ al als pop-up vanwege corona. In die loods moet een vernieuwd poppodium komen. © impressie Burgerweeshuis

Nieuw Deventer poppodium moet in havengebied komen: ‘Verhuizing uit binnenstad is beste’

Poppodium Burgerweeshuis heeft geen toekomst meer in de Deventer binnenstad en kan het beste verhuizen naar het havengebied. Dat stelt het college van B en W voor. Tot die tijd volgen rond de huidige locatie aan de Bagijnenstraat maatregelen tegen geluidsoverlast, nu daar boetes dreigen.

2 reacties

 • M Van Deventer

  1 jaar geleden
  11 Miljoen? Eh, van de maatschappij neem ik aan? Gratis geld, lekker makkelijk, het kan niet op. Kunnen we al ergens inzetten op wat het daadwerkelijk gaat worden? Gezien de geschiedenis binnen onze gemeente verwacht ik zelf minimaal het dubbele en heel veel discussie.
 • Hans van de Laan

  1 jaar geleden
  Ik kan maar niet begrijpen waarom je in de binnebstad wil wonen en dan vervolgens over van alles en nog wat gaat klagen. Komt nog eens bij dat de bewoners niet eens uit Deventer komen en geen idee hebben hoe belangrijk zoiets als het Burger in het centrum is/blijft. Waarom hebben hun zo'n dikke vinger in de pap bij de gemeente.
 1. Alcides verliest voor de achtste keer op rij, Rohda Raalte doet uitstekende zaken en Columbia pakt een punt
  Liveblog

  Alcides verliest voor de achtste keer op rij, Rohda Raalte doet uitsteken­de zaken en Columbia pakt een punt

  Er is weliswaar nog één speelronde te gaan tot de winterstop, maar Rohda Raalte zal ongetwijfeld met een goed gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft. De ploeg van Laurens Knippenborg won vandaag met 0-1 van Westlandia en doet daarmee uitstekende zaken in de Vierde divisie A. Heino leed een nipte nederlaag tegen de koploper, terwijl Alcides haar meerdere moest erkennen in Purmersteijn. In de eerste klasse D pakte Columbia een punt en dat zal na twee nederlagen voelen als een overwinning.
 2. d’Olde Veste’54 boekt belangrijke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam
  Liveblog

  d’Olde Veste’54 boekt belangrij­ke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam

  Oranje trapte al om 16.00 uur af voor het achtste finaleduel met de Verenigde Staten en dat was voor veel amateurclubs reden om de wedstrijden van hun eerste elftal te vervroegen. Dat weerhield HHC Hardenberg er niet van om in Volendam te bewijzen dat het dit seizoen meedoet om de titel. SV Urk slaagde er daarentegen niet in de derde zege op rij te boeken en VVOG kreeg een tik van Harkemase Boys. Berkum liep eveneens tegen een teleurstelling aan, terwijl d’Olde Veste’54 juist drie belangrijke punten in de wacht sleepte.

In samenwerking met indebuurt Deventer