De gemeente Voorst wil het weiland op de achtergrond gebruiken voor woningbouw. Daar moeten straks tientallen huizen gebouwd worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Voorst wil het weiland op de achtergrond gebruiken voor woningbouw. Daar moeten straks tientallen huizen gebouwd worden. © Ronald Hissink

Nieuwbouw Twello-Noord gaat ondanks protest door, omwonenden woest: ‘Poppenkastpolitiek’

Grote onvrede bij bewoners van Twello-Noord. De omstreden plannen van de gemeente Voorst om 289 nieuwe woningen te bouwen aan de noordkant van Twello gaan door. Dat heeft de gemeenteraad vanavond besloten in een verhit debat. Tot weerzin van omwonenden, die zich er de afgelopen tijd met hand en tand tegen hebben verzet. 

6 reacties

 • Reinder Bosch

  6 maanden geleden
  Een prachtlokatie om te wonen. Het extra verkeer kan via bestaande wegen en met kleine aanpassingen prima afgewikkeld worden. Instellen van 1-richting verkeer is een mogelijke oplossing. Maar als ik nu reeds daar zou wonen zou ik ook fanatiek tegen deze plannen zijn. Het wordt een stuk drukker en het uitzicht wordt minder mooi.
 • Julius Bruins

  6 maanden geleden
  Zonde van dat mooie weiland.
 • Henk Hartman

  6 maanden geleden
  RFJ Jansen je klets er maar wat op los het is een schande hoe gemeente belangen dit door de strot duwt van geheel Voorst. letterlijk arrogant en machtsbeluste politiek. Een schandelijke gang van zaken . de inwoners van onze gemeente zullen gemeente belangen daar zwaar op afrekenen gelukkig pffff
 • R.F.J. Jansen

  6 maanden geleden
  Herel goed dat deze plannen doorgezet worden .Al die domme protesten helpen niks en deze figuren hebben totaal geen toekomstvisie voor hun kinderen .Als die op een leeftijd zijn dat ze willen trouwen en een huis zoeken moet pappie dan zeggen ,,sorry kan niet want ik was tegen woningbouw omdat anders mijn huis en hypotheek misschien minder waard was .Raadsvergadering gevolgd en wat blijkt :alle tegenstanders kraamden maar wat uit om zieltjes te winnen voor 16 maart .Kiezers doe uw plicht lokaal!
 • e v.d. wilgen

  6 maanden geleden
  Dit is niet besturen maar je eigen mening doordrukken en rapporten negeren die een andere oplossing voorstaan. Gemeentebelangen en vazalpartij D66 denk maar vast aan 16 maart want dan komt de afrekening.

Deventer