Nieuwbouwbuurt Snippen aan de Dijk in de Rivierenwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouwbuurt Snippen aan de Dijk in de Rivierenwijk. © Ronald Hissink

Nieuwbouwhuis Deventer direct te huur aangeboden, buren verbijsterd: ‘Kan toch niet?’

Bewoners van een nieuwbouwbuurt in de Rivierenwijk kunnen niet geloven dat hun buurman zijn woning als kamerverhuurpand mag gebruiken. Bezwaren vanuit de buurt vinden op het Deventer stadhuis geen gehoor. ,,Er zijn buren die dit huis absoluut niet hadden gekocht als ze wisten dat kamerverhuur is toegestaan.’’

14 reacties

 • Coenen

  1 maand geleden
  @HJ Veltkamp: begrijpelijk, maar nog altijd geen goed argument om huisjesmelkerij een goed idee te vinden
 • HJ Veltkamp

  1 maand geleden
  @Ernst van Rossum, Laten we de feiten onder ogen zien: zonder de huisjesmelkerij was de woning en kamernood nog veel groter. De huisjes melkerij vind plaats omdat de rest (o.a. de woningbouw verenigingen) niet functioneert. Maar die kolossen zijn onderhand helemaal geen vereniging meer maar gaan ten onder aan ambtenarij.
 • M. v.d Wulp

  1 maand geleden
  Ze gaan er vanuit daardoor de buurt achteruit gaat hierdoor maar alsof er alleen maar aso’s in een gehuurde kamer wonen. Een beetje diversiteit kan heus geen kwaad.
 • Ernst van Rossum

  1 maand geleden
  Ik hoor niks over sociale huurwoningen ! Vrije sector kamerverhuur dat is reinste huisjes melkerij.
 • Lau Van Bilt

  1 maand geleden
  Ik begrijp ze volkomen, de omwonenden. Verkamering is slecht voor je woningwaarde, dus voor degene die zeggen, dan verkopen ze het toch? Ja met verlies. Daarnaast hadden ze voor die locatie gekozen met het bestemmingsplan zoals deze er toen lag.

In samenwerking met indebuurt Deventer