Volledig scherm
Anne-Britt Draaijer en ziekenhuisbestuurder Gita Gallé aan het werk in de nieuwe tuin achter het ziekenhuis. © PR

Nieuwe beweegtuin bij Deventer Ziekenhuis geopend met openluchtconcert

Met een optreden van het Deventer Symfonisch Orkest wordt zaterdag 1 juni de nieuwe zogeheten beweeg- en beleeftuin bij het Deventer Ziekenhuis geopend. Het openluchtconcert vormt de feestelijke opening van de tuin die patiënten ruimte moet bieden om in beweging te komen.

De beweeg- en beleeftuin is dit voorjaar aangelegd. Het idee ervoor ontstond twee jaar geleden na een briefje van de 11-jarige Anne-Britt Draaijer. Zij richtte haar schrijven tot de burgemeester van Deventer en het ziekenhuis. In het briefje vroeg zij of er een mooie tuin kon komen bij het ziekenhuis. Anne-Britt, de burgemeester en medewerkers van het ziekenhuis hebben in het voorjaar de eerste plantjes in de grond gezet. 

Diverse partijen hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de tuin, waaronder de gemeente, IVN, Schalkhaar, sportbedrijf Nijha, en het Sportbedrijf Deventer. Het Deventer Symfonie Orkest, een orkest dat bestaat uit 32 amateurmusici, verzorgt zaterdag 1 juni de feestelijke opening. Aanvang: 1 juni om 12 uur. De toegang is gratis. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer