Volledig scherm
PREMIUM
Bram Bosman (l), Elmyr Visser (m) en Roy Dean vormen het bestuur van de NCPN IJsselstreek. © FOTO HISSINK

Nieuwe Communistische Partij wil vanuit Deventer Oost-Nederland veroveren

De Nieuwe Communistische Partij Nederland (NCPN) probeert voet aan de grond te krijgen in het oosten. Te beginnen in Deventer. ,,Je mist hier een revolutionair geluid.”

Als Harry Mulisch in zijn jonge jaren, vult partijvoorzitter Bram Bosman (26) zijn pijp. De vraag: is er wel markt voor het communisme in Oost-Nederland? Bosman blaast de rook in zijn kamer uit, waar de communistische partij IJsselstreek veel vergadert. Das Kapital ligt hier op tafel en Karl Marx en Lenin kijken via fotoportretten mee. Er hangen vlaggen met hamer en sikkel in de bovenwoning aan de Deventer Brink.

  1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
    PREMIUM
    video

    Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

    Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer