Een eerdere aankomst van de Sint in Deventer. Op de achtergrond de toren van de Lebuïnuskerk, waar het Sinterklaasfeest altijd werd gevierd. Dit jaar is gekozen voor een andere kerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een eerdere aankomst van de Sint in Deventer. Op de achtergrond de toren van de Lebuïnuskerk, waar het Sinterklaasfeest altijd werd gevierd. Dit jaar is gekozen voor een andere kerk. © Archief/Ronald Hissink

Nieuwe Deventer traditie? Goedheiligman komt zaterdag aan in Sint Nicolaaskerk: ‘Mooiere plek is er niet’

Het was jarenlang een vertrouwd beeld: Sinterklaas die na een optocht door het Deventer centrum aankwam bij de Lebuïnuskerk om daar - begeleid door zijn pieten - feest te vieren met de kinderen. Dit jaar stapt de goedheiligman bij een ander gebedshuis van zijn schimmel. Helemaal aan de andere kant van het centrum. Waarom?

0 reacties

  1. Wilp schrikt op van grote brandmelding in vroegere Ola-fabriek: ‘Afwachten wat exacte schade is, valt mee’
    PREMIUM

    Wilp schrikt op van grote brandmel­ding in vroegere Ola-fa­briek: ‘Afwachten wat exacte schade is, valt mee’

    Veel brandweer en zwaailichten woensdagochtend rond 08.00 uur in Wilp. Na een melding van een ‘zeer grote brand’ is het alarmfase 1 aan de Molenallee, tegenover zorginstelling Zozijn. Als de rookwolken zijn opgetrokken lijkt de schade mee te vallen. Onduidelijk blijft wát nu precies de rookontwikkeling heeft veroorzaakt in één van de hallen van de vroegere ijsfabriek.

In samenwerking met indebuurt Deventer