Een eerdere aankomst van de Sint in Deventer. Op de achtergrond de toren van de Lebuïnuskerk, waar het Sinterklaasfeest altijd werd gevierd. Dit jaar is gekozen voor een andere kerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een eerdere aankomst van de Sint in Deventer. Op de achtergrond de toren van de Lebuïnuskerk, waar het Sinterklaasfeest altijd werd gevierd. Dit jaar is gekozen voor een andere kerk. © Archief/Ronald Hissink

Nieuwe Deventer traditie? Goedheiligman komt zaterdag aan in Sint Nicolaaskerk: ‘Mooiere plek is er niet’

Het was jarenlang een vertrouwd beeld: Sinterklaas die na een optocht door het Deventer centrum aankwam bij de Lebuïnuskerk om daar - begeleid door zijn pieten - feest te vieren met de kinderen. Dit jaar stapt de goedheiligman bij een ander gebedshuis van zijn schimmel. Helemaal aan de andere kant van het centrum. Waarom?

0 reacties

  1. 85 jaar trouw lidmaatschap van de FNV: deze krasse Deventerse van 96 jaar heeft dit record te pakken
    PREMIUM
    met video

    85 jaar trouw lidmaat­schap van de FNV: deze krasse Deventerse van 96 jaar heeft dit record te pakken

    Ze is het langstzittende lid van de vakbond FNV in Nederland. De 96-jarige Betsy Wiggemans-Preusterink uit Deventer. Een krasse tante die na het overlijden van haar man in 1988 zijn lidmaatschap door liet lopen. Met als gevolg dat ze de voorzitter van de grootste vakbond van Nederland, Tuur Elzinga, op bezoek kreeg, die haar uitgebreid bedankte voor haar trouwe lidmaatschap.

In samenwerking met indebuurt Deventer