Volledig scherm
PREMIUM
De organisatie van het Deventer Stadsfestival had het evenemententerrein op de Platvoet aangekleed met diverse podiumtenten, een ‘foodarea’ in het midden, een reuzenrad en een opblaasbaar klimtoestel voor kinderen. © Ronny te Wechel

Nieuwe locatie Deventer Stadsfestival is voor iedereen ‘even wennen’

Het was de vierde editie van het Deventer Stadsfestival, maar voor organisator Maurice Endeman voelde het ook een beetje als de eerste keer. In plaats van het lommerrijke Rijsterborgherpark werd het eendaagse festival gehouden op het evenemententerrein op de Platvoet. Dat was ‘even wennen’. Voor de organisatie en vaste bezoekers. 

Met het plantsoen als decor begon het Deventer Stadsfestival de afgelopen drie jaar eigenlijk al met een 1-0 voorsprong. Sprookjesachtig, feeëriek, knus en gezellig zijn veelgehoorde omschrijvingen van bezoekers die er de eerste edities bij waren. Hoewel de organisatie overduidelijk heeft geprobeerd het immense terrein gezellig aan te kleden, blijft het toch een recht-toe-recht-aan-vlakte, vinden de vriendinnen Linda en Ayse uit Apeldoorn en Deventer. ,,Het park had een bepaalde charme, nu is het meer een gewoon festival.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer