Volledig scherm
Het oude SNS-pand wordt gesloopt. foto AB HAKEBOOM

Nieuwe route sloopverkeer SNS-pand Deventer

DEVENTER - Speciaal voor de sloop van het oude SNS-pand aan de Stromarkt wordt tijdelijk het eenrichtingsverkeer rond de Nieuwe Markt en de Hofstraat omgedraaid. Het SNS-gebouw maakt plaats voor de nieuwe bibliotheek.

Normaal rijdt het verkeer vanaf de Welle rechtdoor over de Hofstraat richting Kleine Poot en dan linksaf naar de Stromarkt en terug gaat het via Graven naar de Nieuwe Markt en weer rechtsaf richting Welle. De gemeente heeft ontdekt dat de riolering onder de Nieuwe Markt tussen Graven en de hoek van de Noordenbergstraat oud en kwetsbaar is. Door er met volle vrachtwagens over te rijden is er grotere kans dat de weg gaat verzakken.

Puin
Voor de periode van de sloop van het oude SNS-pand worden nu de eenrichtingsborden omgedraaid. Vrachtwagens vol puin rijden dan via Kleine Poot en Hofstraat richting Welle. Sloopbedrijf RGS uit Rijssen is inmiddels begonnen met het verwijderen van asbest in het voormalige bankgebouw.

Later volgende week wordt begonnen met de daadwerkelijke sloop van het pand. De sloop duurt tot eind januari. Alleen de kelder blijft staan, die wordt deels gebruikt als fundering van de nieuwe bibliotheek.

De Deventer aannemer Paul Hardonk Bouw begint in februari met de bouw.

In maart 2018 wordt de bibliotheek opgeleverd.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer