Volledig scherm
Stefan de Walle als Kees in de film Flodder. Fotostill Flodder

Nieuwe 'sint' bracht deel leven in Twello door

TWELLO - Acteur Stefan de Walle (44) uit Den Haag, de nieuwe Sinterklaas, heeft een groot deel van zijn jeugd en tienerjaren in Twello doorgebracht. Zijn ouders wonen er nog steeds en zijn broer Marcel en zuster Barbare wonen in Deventer. Allen zijn erg trots op hun zoon en broer. "De nieuwe Sinterklaas van heel Nederland. Dat is toch wel héél bijzonder", jubelen ze in koor.

De opvolger van Bram 'sint' van der Vlugt, werd in september 1965 geboren in Den Haag als kind van het beeldend kunstenaarspaar Piet de Walle en Wilma de Walle-Van Driel.

Op zevenjarige leeftijd verhuisde het gezin naar Twello bij Deventer, waar Stefan naar de (lagere) Wilpse Dijkschool ging. Daarna bezocht hij in Zutphen tot zijn elfde de Vrije School. Vervolgens ging hij in dezelfde stad naar de middelbare school en op zijn achttiende naar de Toneelschool in Arnhem.

"Ontzettend leuk. Nu weet ik ook eindelijk waar Sinterklaas echt vandaan komt", vertelt zijn moeder aan de Stentor. De oud-Twellonaar, bij het grote publiek onder meer bekend geworden door zijn rol van zoon Kees in de roemruchte tv-serie Flodder, maakt als Goedheiligman voor het eerst zijn opwachting bij de intocht op 12 november in Dordrecht.

De NTR liet het nieuws over de opvolging van Van der Vlugt per ongeluk uitlekken via de eigen site, waarop het zich razendsnel rondsprak. Een screenshot van het bericht is hier te zien.


'Sint' Stefan was zelf zaterdag niet bereikbaar.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

  • Ja, het is een echte topboom! (86%)
  • Hij kan er zeker mee door. (6%)
  • Deventer verdient een mooier exemplaar. (4%)
  • Deze boom is het aanzien niet waard. (4%)
3541 stemmen