Het huidige Recycleplein. Aan de andere zijde van de Westfalenstaat, is de oude milieustraat zichtbaar. Het gebouw op het midden van de foto herbergt kantoren voor Circulus, Cambio, de fietsenwerkplaats en het Groenbedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huidige Recycleplein. Aan de andere zijde van de Westfalenstaat, is de oude milieustraat zichtbaar. Het gebouw op het midden van de foto herbergt kantoren voor Circulus, Cambio, de fietsenwerkplaats en het Groenbedrijf. © Archieffoto Ronald Hissink

Nog geen twee jaar oud, maar nu al te klein: dit gaat er veranderen bij de milieustraat in Deventer

Een oud probleem in een nieuw jasje. Nog geen twee jaar geleden werd de milieustraat aan de Westfalenstraat in Deventer helemaal vernieuwd. Maar in het weekend staat de rij wachtende auto’s helemaal tot op de Westfalenstraat zelf. Om de druk te verlichten komt er extra ontsluiting én ruimte voor Het Goed. Daarvoor betaalt de Deventenaar wel iets meer voor de afvalrekening.

7 reacties

 • Arnold van Schooten

  2 maanden geleden
  Het scheiden van het aangeboden afval is faliekant een aanfluiting, en de infrastructuur van de inrichting van het afvalplein idem dito.
 • Koskamp

  2 maanden geleden
  Groenafval een aparte inrit geven lost m.i. maar beperkt wat op. Het is beter de hele gratis afvalstroom een eigen inrit te geven.
 • Casper Hijkoop

  2 maanden geleden
  Verrassend! Lees overigens niets over openingstijden. Op zaterdag om 9 uur open en 2 uur dicht, en doordeweeks om half 5. Vrij logisch dat er dan op bepaalde tijdstippen opstoppingen ontstaan. Een genie heeft de boel verder zo ontworpen dat voertuigen boven de 3500kg niet zijn toegestaan. Dit word streng gehandhaafd. Dit betekent dus vaker rijden = meer file. Ook worden er maar een handjevol auto's toegelaten op het talud. Maargoed, ik ben geen ambtenaar, dus zie het ongetwijfeld verkeerd.
 • A.C.M. Sijm

  2 maanden geleden
  Met goede moed en een aanhanger vol groenafval ging ik 1,5 jaar geleden op pad om kennis te maken met de nieuwe milieustraat. Geen onveilige verkeerssituatie meer. De rij wachtende auto’s stond keurig op het terrein. Fantastisch. Wat schetst mijn verbazing toen ik erachter kwam, dat er geen aparte toegang was voor het gratis storten van alleen groenafval. Was hier wel over nagedacht? Blijkbaar niet dus! Maar ik ben wel blij, dat nu ook ruimte wordt gemaakt voor Het Goed.
 • Paul vd Wert

  2 maanden geleden
  Te klein, hoe kan dat nou??? Dat kon toch iedereen al zien toen het geopend werd. Iedereen de hoop dat ze eindelijk zonder files op een ruim opgezette stort terecht konden toen de plannen voor de nieuwe milieustraat kwamen. Maar he wethouder Verhaar bemoeit zich ermee en dan gaat het niet zo lekker, of het nu afvalinzameling is of zonneparken/windmolens telkens problemen. Misschien functie elders beter idee ;-)

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer