Volledig scherm
Sinterklaas komt aan in Deventer. Foto: Paolo Laconi

Nog geen witte rook in zoektocht Deventer pakjesboot

DEVENTER - De zoektocht naar een nieuwe pakjesboot heeft al wel meerdere aanbiedingen opgeleverd, maar een vervanger voor de pakjesboot en pietenboot is er vooralsnog niet.

Begin volgende maand verwacht de Deventer Sinterklaascommissie witte rook. Volgens voorzitter Jan Diederik Postma lijdt het geen twijfel dat het tijdig goedkomt.

De kotter van Bert Brouwer en Fransien Attema dat de laatste jaren dienst deed als Sinterklaasboot, maar blijft dit najaar in Groningen liggen. Dat werd al deze zomer gecommuniceerd. Het tweede schip dat 'uitvalt' ligt wel in Deventer, maar dat krijgt een andere bestemming en wordt daarom verbouwd.

Volgens Postma is er voor beide schepen een vervanger in zicht. De Sinterklaasintocht is op 3 december.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer