Volledig scherm
Interieur van het gezondheidscentrum. Foto Ab Hakeboom

Nominatie voor Sint Jozef

DEVENTER- - Het Gezondheidscentrum Sint Jozef aan de Louis Pasteurstraat in Deventer is genomineerd voor de Gouden Piramide-prijs.

De jury, onder leiding van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol, heeft het GezondheidscentrumSint Jozef met nog vier andere gebouwen genomineerd.

De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Voor de prijs kan elke opdrachtgever in Nederland in aanmerking komen. De prijs is een gezamenlijk initiatief van een aantal ministeries en bestaat uit een bedrag van 50.000 euro, een trofee en een publicatie met de beste inzendingen.

Naast het Deventer Gezondheidscentrum Sint Jozef zijn genomineerd de Hermitage in Amsterdam, de nieuwe huisvesting van de faculteit bouwkunde van de universiteit in Delft, de transformatie van een kerk tot een basisschool St. Plechelmus in Hengelo en een sportcentrum van de Stichting Ronald McDonald Centre in Amsterdam.

Klk hier voor de website van St. Jozef .

Volledig scherm
Architect Matthijs Bouw poseerde in 2009 bij het Gezondheidscentrum Jozef aan de Louis Pasteurstraat . Foto Archief
Volledig scherm
De apotheek in het gezondheidscentrum. Foto Ab Hakeboom
Volledig scherm
Voormalig minister Ronald Plasterk bij de opening van het gezondheidscentrum in 2009. Foto Ab Hakeboom
Volledig scherm
Detail van het gezondheidscentrum in Deventer. Foto Ab Hakeboom

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer