De Deventer advocaat Jan Vlug maakt zich zorgen om de gefinancierde rechtsbijstand; reden voor de SP-fractie om Kamervragen te stellen.
Volledig scherm
© De Deventer advocaat Jan Vlug maakt zich zorgen om de gefinancierde rechtsbijstand; reden voor de SP-fractie om Kamervragen te stellen.

Noodkreet Deventenaar Jan Vlug: Waarom moeten sociaal advocaten zoveel werk gratis doen?

Een noodkreet van de Deventer strafrechtadvocaat Jan Vlug over de gefinancierde rechtsbijstand wordt gehoord in de Tweede Kamer. SP-parlementariër Michiel van Nispen heeft Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming, om opheldering gevraagd. 

  1. Raadslid zat tussen de feestende jongeren in Deventer en keek ogen uit: ‘Dit kan niet langer, we moeten jeugd meer bieden’
    PREMIUM
    9

    Raadslid zat tussen de feestende jongeren in Deventer en keek ogen uit: ‘Dit kan niet langer, we moeten jeugd meer bieden’

    Drankflessen, lachgaspatronen en andere zooi. Intimidatie, groepsverhitting en een vechtpartij. Anke Hamstra - moeder, docent en raadslid in Deventer - heeft het afgelopen week allemaal gezien toen ze poolshoogte nam op de landtong bij de spoorbrug in haar woonplaats. Het laat haar niet meer los: ,,We moeten echt het gesprek aan gaan over onze jongeren.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer