V.l.n.r.: Theo Schrijvers, Harry Uylings en Arnold ter Schegget. De drie Epsenaren staan vlakbij de plek waar een van de twee masten straks moet komen. Op de achtergrond de McDonald's en de Deventerweg.
Volledig scherm
PREMIUM
V.l.n.r.: Theo Schrijvers, Harry Uylings en Arnold ter Schegget. De drie Epsenaren staan vlakbij de plek waar een van de twee masten straks moet komen. Op de achtergrond de McDonald's en de Deventerweg. © Ronald Hissink

Noodkreet Epsenaren aan Deventer: ‘Bouw geen reclamemasten langs de A1!’

Twee metershoge reclamemasten langs de A1 bij Deventer? Epsenaren doen een laatste poging om dat tegen te houden, met enige steun van de gemeente Lochem. Ze vrezen de enorme lichtvervuiling en houden hun hart vast voor mogelijke verkeersongelukken. „Dit plan is absoluut belachelijk.”

4 reacties

 • Bart Alpha

  1 jaar geleden
  "Ze vrezen de enorme lichtvervuiling en houden hun hart vast voor mogelijke verkeersongelukken." Ik begrijp dat ze die masten lelijk vinden, dat zijn ze immers ook. Maar ik begrijp het argument van de mogelijke verkeersongelukken niet. Er staan al op diverse plaatsen in het land reclame masten langs autosnelwegen (denk aan bijv. onze buren Apeldoorn en Zwolle). Ik heb nog nooit gehoord dat het aantal ongelukken daar omhoog is gegaan sinds er een reclamemast langs de autosnelweg staat.
 • Joost Boswijk

  1 jaar geleden
  Naast alle genoemde bezwaren, lelijk, lichtvervuiling, verkeersveiligheid, stoort het mij mateloos dat we aan alle kanten worden gemaand zuinig met energie om te gaan. Daarmee is zo’n totaal overbodig reclamegeval compleet in strijd. Waarom moet ik zuinige lampen kopen, die trouwens veel sneller stuk gaan dan geclaimd wordt, als ik steeds op de A1 deze verspillers zie?
 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  Ik dacht dat we er alles aan moeten doen om het verkeer niet af te leiden.
 • H.A.M. ter Braak

  1 jaar geleden
  Van de aangedragen redenen vind ik als Deventenaar dat vooral de lelijkheid van de dergelijke reclameborden de boventoon mag voeren. Wat een gedrochten zijn het zeg. En dan levert het volgens eerdere berichtgeving nog geen 30k op per jaar. Dat is zo weinig dat het niet eens zichtbaar is op de gemeentelijke begroting! Overigens vraag ik me af of de gasten van het vd Valk hotel zo zitten te wachten op een uitzicht op zo'n lichtgevend reclamebord.
 1. Als Maurits (44) bij zijn weiland komt, is Herkules verdwenen: ‘Ze hebben hier behoorlijk moeite voor moeten doen’
  PREMIUM
  6

  Als Maurits (44) bij zijn weiland komt, is Herkules verdwenen: ‘Ze hebben hier behoorlijk moeite voor moeten doen’

  De Terwoldse dierenarts Maurits Bosgoed (44) weet niet wat hij ziet. In het weiland waar normaal gesproken zijn drie rammen vredig grazen, staan er nu nog maar twee. Herkules, een enorme Duitse ram, is verdwenen. Is het dier gestolen? Kan haast niet anders, denkt Bosgoed. Maar dat was dan geen makkie: ,,Ze hebben hier behoorlijk moeite voor moeten doen.’’
  Terwolde