Dagbesteding ArtoMondo in Deventer is een van de twintig kleine zorgaanbieders die de alarmbel luidden. Ze vrezen dat ze door de verlaging van de tarieven in de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe de dagbestedingsactiviteiten niet te kunnen voortzetten. Op de foto geeft Marianne de Bakker uitleg over een kunstproject waar de dames van de dagbesteding mee bezig zijn.
Volledig scherm
Dagbesteding ArtoMondo in Deventer is een van de twintig kleine zorgaanbieders die de alarmbel luidden. Ze vrezen dat ze door de verlaging van de tarieven in de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe de dagbestedingsactiviteiten niet te kunnen voortzetten. Op de foto geeft Marianne de Bakker uitleg over een kunstproject waar de dames van de dagbesteding mee bezig zijn. © Lisette Kolthof

Noodkreet kleinschalige dagbesteding op de politieke agenda

Raadsleden in Deventer en Olst-Wijhe zijn geschrokken van het bericht dat meerdere kleinschalige zorgondernemers overwegen te stoppen met de dagopvang. Eerder deze week berichtte de Stentor dat de tarieven in de twee gemeenten voor 2019 volgens de kleine organisaties te laag zijn om mensen met bijvoorbeeld een burnout of dementie een zinvolle dagbesteding te kunnen geven. De ondernemers denken niet dat ze in 2020 meer geld zullen krijgen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietingen
  Play

  Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietin­gen

 2. Al vijf jaar vondelingenkamer in Isala ziekenhuis
  Play

  Al vijf jaar vondelin­gen­ka­mer in Isala ziekenhuis

Deventer