Azc Schalhaar vanuit de lucht, met op de voorgrond de vroegere kazerne. De nieuwe 150 plekken komen op een deel van het grasveld boven. Rechts de chalets, die daar al enige tijd staan om extra opvangcapaciteit te bieden.
Volledig scherm
PREMIUM
Azc Schalhaar vanuit de lucht, met op de voorgrond de vroegere kazerne. De nieuwe 150 plekken komen op een deel van het grasveld boven. Rechts de chalets, die daar al enige tijd staan om extra opvangcapaciteit te bieden. © Ronald Hissink

Noodsituatie: Deventer breidt azc Schalkhaar verder uit, nu 150 plekken erbij voor statushouders

Het asielzoekerscentrum in Schalkhaar krijgt vanaf eind deze zomer 150 extra plekken, voor statushouders. Dat zijn mensen met een vergunning om definitief in Nederland te mogen blijven, maar voor wie voorlopig geen huurwoning beschikbaar is in en rond Deventer. ,,We moeten iets, we hebben geen andere optie”, aldus burgemeester Ron König.

5 reacties

 • Stefan Ramon

  2 maanden geleden
  binnenkort in deventer 2 maanden de asielzoekers voorrang voor en woning?
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Het blijft dweilen met de kraan open! Iedere paar jaar het aantal inwoners van een middelgrote stad erbij aan immigranten die een verblijfsvergunning krijgen. Daar valt niet tegenop te bouwen, ook niet zonder die stikstof-toestanden. Er wordt al vele jaren geroepen dat we als Nederland niet zo veel hooi op onze vork kunnen nemen, we kunnen het logistiek simpelweg niet aan om zoveel nieuwkomers hier op te vangen. Het is onontkoombaar dat we de grenzen op een gegeven moment moeten sluiten.
 • G.J. Slijkhuis

  2 maanden geleden
  Hebben ze nu nog steeds niet door dat ons land al bomvol is? Waarom word er in Den Haag geen gezond verstand gebruikt? Onze eigen kinderen worden gewoon ter zijde geschoven. De mensen die in armoede leven evenzo. Heel veel geld word naar landen gesluisd waar het totaal geen nut heeft. Geef dat geld aan onze eigen mensen,dan hebben die misschien ook een wat beter leven. Maar Rutte en z,n zootje snappen er totaal geen ene moer van. Ze hebben ons land finaal naar de kloten geholpen.
 • R. Stegeman

  2 maanden geleden
  Waar is dan nog plek vraag ik mijn af. Arme Westenbergbewoners.........( nieuwe wijk achter de kazerne)
 • angelien mulder-hofman

  2 maanden geleden
  Tja dat was te verwachten met een D66 burgemeester aan het roer. Nog even en onze kinderen kunnen eeuwig bij hun ouders blijven wonen omdat statushouders en gelukszoekers al onze huizen krijgen.

In samenwerking met indebuurt Deventer