Een goederentrein passeert het stationsemplacement grenzend aan de Deventer binnenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Een goederentrein passeert het stationsemplacement grenzend aan de Deventer binnenstad. © Ronald Hissink

Noordtak door Achterhoek in beeld, is goederenvervoer over de IJssellijn daarmee van tafel?

De Achterhoek en Twente vrezen de aanleg van de Noordtak van het Betuwespoor door hun regio, die daarvoor steeds nadrukkelijker in beeld is. Hoe zit het dan met die andere optie, de druk bereden IJssellijn? Kan de vlag al uit bij aanwonenden in Zutphen en Deventer? 

2 reacties

  • MD Schneider

    1 jaar geleden
    De vraag die bij mij heerst is in hoeverre de Duitse buren gemaakte afspraken zijn nagekomen. Staat mij bij dat de Betuwelijn rechtstreeks zou aansluiten bij een passend netwerk in Duitsland en dat vanaf daar o.a. richting Noord- en Oost Duitsland gereden zou gaan worden.
  • Joost Boswijk

    1 jaar geleden
    Eerder schreef ik al dat moet worden gewaakt voor een politiek van verdeel en heers. RONA trapt in die val door zich voorstander te verklaren van de route door de Achterhoek. Wat ik trouwens ernstig mis, is de Duitse positie in deze. Wordt gezorgd voor een goede aansluiting op het spoorwegnet daar? De stroomvoorziening is een probleem, Betuwelijn 25kV, 50Hz, Duitsland 15kV, 16,7 Hz, overig Nl 1,5 kV gelijkspanning. De lijn is dan ook niet zomaar geschikt voor personenvervoer.