Volledig scherm
De Noorwegenstraat in Deventer. © Google Maps

Noorwegenstraat in Deventer dicht: weg verzakt door lekkende putten

De Noorwegenstraat in Deventer zit minstens een week dicht vanwege een verzakking. Die is ontstaan door lekkende putten. De situatie wordt vanaf maandag hersteld met een noodreparatie.  

De Noorwegenstraat ligt op industrieterrein Kloosterlanden, dus er gaat vooral veel zwaar verkeer over de weg. ,,Die heeft daardoor nogal wat te verduren’’, zegt woordvoerder Maarten-Jan Stuurman van de gemeente Deventer. Volgens hem worden de putten én de weg maandag door een aannemer ‘aangepakt'. Door de lekkende putten spoelt zand weg, wat voor de verzakking zorgt. 

Prognose

Volgens de gemeente duurt de reparatie waarschijnlijk tot volgende week vrijdag. Aan het eind van de dag zou de weg weer open moeten zijn. De gemeente Deventer gaat de riolering in grote delen van de stad aanpakken. Het is niet voor het eerst dat de staat van de riolering voor problemen zorgt: afgelopen jaar nog ontstond een ‘sinkhole’ aan de Menstraat, die daardoor moest worden afgesloten. 

Erger was een verzakking aan de Jan Steenstraat, in 2018, waardoor meerdere bewoners hun huis moesten verlaten en twee woningen zwaar beschadigd raakten. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer