Ode aan het Deventer station, een eeuw oud: maar waar is de torenspits gebleven?

VideoEen eeuw oud, maar levendig en onmisbaar voor Deventer; het NS-station. Arno Dijkhof schrijft een boek over de aanstaande jubilaris. ,,Op station Deventer ga je terug in de tijd.’’

Er stappen dagelijks 20.000 reizigers in- en uit. Nóg meer mensen blijven tijdens de tussenstop in Deventer gewoon in de trein zitten, op weg naar de eindbestemming. Contrast: in de trein met wifi , maar wél in een honderd jaar oud decor.  ,,Eigenlijk zou je even moeten uitstappen, het karakteristieke gebouw bekijken’’, zegt Arno Dijkhof. Nog een contrast: een stokoud station, maar ook honderd later nog een belangrijk spoorknooppunt. ,,Je kunt naar west, zuid, noord en oost, tot in Berlijn. 

 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer