Volledig scherm
PREMIUM
Koud? Welnee, Dion Gildemeester fietst gewoon wat harder om het warm te krijgen. De leerling uit groep 8 van De Zonnewijzer in Diepenveen houdt in elk geval tot 1 november de korte broek aan om geld in te zamelen voor Stichting Bo Minnée. © Kevin Hagens

Of het nu vriest of dooit: Dion (10) uit Deventer houdt de benen bloot voor het goede doel

Hoewel de temperatuur in de nacht van zondag op maandag richting het vriespunt ging, trok de tienjarige Dion Gildemeester uit Deventer ’s ochtends gewoon weer zijn geliefde korte broek aan. Met de benen bloot fietste hij vervolgens naar de Zonnewijzer in Diepenveen. ,,Ik moet wel. Voor het goede doel.”

Al een paar jaar lang wil de leerling van groep 8 zich inzetten voor Stichting Bo Minnée. ,,Ik kende Bo. Zij is vijf jaar geleden overleden aan kanker. Ik wilde helpen, maar wist heel lang niet wat ik precies kon doen om geld in te zamelen.” 

  1. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

    Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

    Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer