Volledig scherm
Honderd honden in beslag genomen bij hondenfokker Animal House in Lettele © Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Omstreden hondenfokker uit Lettele stapt uit bestuur hippische sport

De omstreden hondenfokker uit Lettele is vandaag uit het bestuur gestapt van Paardensport Kring Salland. Dat bevestigt voorzitter Loes Meijerink desgevraagd. Ze wil verder geen toelichting geven.

Bij de hondenfokker zijn eind februari 100 zwaar verwaarloosde honden  door de Landelijke inspectiedienst Dierenbescherming in beslag genomen. Justitie is inmiddels een strafrechtelijk onderzoek begonnen. De beelden die Dierenbescherming maakte bij de inbeslagname zijn schokkend.

‘Erg geschrokken‘

Woordvoerder Charlotte Gunnink van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie in Ermelo, waar Paardensport Kring Salland onder valt, meldt erg geschrokken te zijn van het nieuws. Eerder vandaag liet ze op vragen van de Stentor weten deze zaak ernstig op te nemen. ,,We doen als KNHS momenteel onderzoek naar de gevolgen voor zijn functie binnen het kringbestuur,’’ reageerde Gunnink. Inmiddels kan dat onderzoek worden stopgezet nu het bestuurslid zichzelf heeft teruggetrokken.

De Stentor zocht herhaaldelijk contact met de omstreden eigenaar van Animal House. Hij is telefonisch onbereikbaar. App-berichten worden wel gezien, maar blijven onbeantwoord.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer