Omwonenden van de St. Jozeflocatie maken zich zorgen over komst van het nieuwe Deventer wijkje. Van links af Coen Teunissen, Francine Greijdanus en Gerry de Laet.
Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden van de St. Jozeflocatie maken zich zorgen over komst van het nieuwe Deventer wijkje. Van links af Coen Teunissen, Francine Greijdanus en Gerry de Laet. © archief/Ronald Hissink

Omwonenden stappen toch niet naar rechter om bouwplannen St. Jozef-terrein in Deventer

Omwonenden van het St. Jozef-terrein in Deventer stappen niet naar de Raad van State. Op het complex komen ruim honderd woningen. De buurt vreest grote verkeersproblemen en onnodige bomenkap, maar hun zorgen over het nieuwbouwplan laten ze nu niet toetsen bij de rechter. ,,We achten onszelf niet kansrijk’’, reageert Paul de Bree namens het wijkcomité. 

  1. Na moeilijk begin neemt hij nu afscheid als Koning Kees: ‘Dit is een voorbeeldclub in Nederland’
    PREMIUM
    3

    Na moeilijk begin neemt hij nu afscheid als Koning Kees: ‘Dit is een voorbeeld­club in Nederland’

    ‘Als trainer Kees van Wonderen in de spiegel kijkt, ziet hij soms het konterfeitsel van zijn Argentijnse generatiegenoot Diego Simeone opdoemen’. Het was twee jaar geleden de openingszin van het eerste interview met de trainer in dienst bij Go Ahead Eagles. Bijna 24 maanden later moet de 53-jarige Bennekommer erom lachen en weet hij dat er geen mondiaal icoon meer nodig is om aan te spiegelen. Zijn debuutjaren in Deventer worden goudomrand besloten.

Deventer