Brouwerij Davo vanuit de lucht, met goed zichtbaar het grasveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Brouwerij Davo vanuit de lucht, met goed zichtbaar het grasveld. © Foto Hissink/archief

Omwonenden steken stokje voor populaire ‘biergarten’ bij Deventer stadsbrouwerij

Davo, de populaire brouwerij/horecazaak vlak bij de Wilhelminabrug mag het grasveld achter het pand niet meer gebruiken als terras. De zitjes en tafeltjes op dat veld waren (voor corona) steevast drukbezocht met gasten, maar dat leverde overlastklachten op vanuit de buurt. Daarbij was het gebruik illegaal. De gemeente grijpt nu in, zij het niet van harte. Consequentie is wél dat Davo een handreiking om ’s avonds eerder dicht te gaan intrekt. 

4 reacties

 • Han Schuren

  3 maanden geleden
  Tenenkrommend, die klaagcultuur. Dat de gemeente het er ook maar weer bij laat zitten is ook weer zo'n typische slappe hap. Je kunt niet elke verwende azijnzeiker tevreden houden. Op deze manier wordt werkelijk elk mooi initiatief vanuit welwillende ondernemers en hun gasten, steeds weer de kop ingedrukt. Beschamend.
 • K van Venen

  1 jaar geleden
  Vroeger woonde van alles en iedereen in de binnenstad...heel gezellig. Na het opschroeven van huur zijn de meeste weggegaan en kwamen zeurders voor in de plaats. Met grote bek en dikke portemonnee die alles naar hun hand zetten. Wat zullen ze blij zijn dat de kermis er dit jaar niet draait.
 • Michel Jaspers Focks

  1 jaar geleden
  Steeds meer mensen die in of rondom het stadscentrum willen wonen, maar dan ook de rust van een dorp willen. Ga dan ergens anders wonen!!!
 • getty tabak

  1 jaar geleden
  Jammer!

Deventer