Enkele zorglocaties op het terrein van Brinkgreven. Mogelijk wordt er komend jaren een zwaar beveiligd gebouw bijgebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele zorglocaties op het terrein van Brinkgreven. Mogelijk wordt er komend jaren een zwaar beveiligd gebouw bijgebouwd. © Ruben Meijerink

Omwonenden vrezen plannen voor ‘extra tbs’ers’ in Deventer: ‘Waarom moet dat nou hier?’

De nieuwbouwplannen op Brinkgreven, het terrein voor geestelijke gezondheidszorg in Deventer, zorgen voor onrust onder omwonenden. Stichting Transfore wil daar zo’n veertig extra patiënten huisvesten die mogelijk een delict hebben gepleegd. ,,Het zijn geen mensen die alleen een pakje boter hebben gejat.’’

6 reacties

 • B. Bos

  1 dag geleden
  Het probleem is dat er teveel verschillende soorten opvang rondom schalkhaar zitten. Transfore gaat met deze plannen uitbreiden wat ook een uitbreiding van goed gekwalificeerd personeel betekend. Alleen dan kan dit zo veilig als mogelijk is opgezet worden. Maar dat personeel is er niet. Er is een tekort. Het gaat hier om cleienten die zware misdaden hebben begaan. Zij zullen moeten resocialiseren en dat gaat altijd in de buurt van de kliniek gebeuren. Dat is een gevaar voor de kinderrijke buurt!
 • K van Venen

  2 dagen geleden
  Spoelstra we hebben teveel opvang, zwerf, verslaving en daklozen hier in Deventer
 • AM Spoelstra

  2 dagen geleden
  Brinkgreve zit er al meer dan 100 jaar. Doelgroepen in de maatschappij veranderen. Goed van Dimence dat zij haar maatschappelijke functie blijft waarmaken. Zonder Dimence zou Deventer nu ook niet beschikken over een mooi ziekenhuis. Laat de bevreesde bewoners een dagje meelopen bij Transfore en ga dan een mening geven.
 • Yor den Dwaze

  2 dagen geleden
  Plaats die gasten ergens op de Veluwe..of in de Biesbosch.
 • Catharina de Zaayer

  2 dagen geleden
  Tja past goed bij de reputatie van Deventer inmiddels

Deventer