Anke Hamstra in haar klaslokaal: ,,Bij Deventer denk je bijvoorbeeld aan het Hanzeverleden, niet meteen aan slavernij en de West Indische Compagnie.”
Volledig scherm
PREMIUM
Anke Hamstra in haar klaslokaal: ,,Bij Deventer denk je bijvoorbeeld aan het Hanzeverleden, niet meteen aan slavernij en de West Indische Compagnie.” © Ronald Hissink

Onbekend Deventer slavernijverleden krijgt staartje: ‘Expositie in nationaal herdenkingsjaar 2023’

De onthulling dat het stadsbestuur en doodgewone Deventenaren, zoals de bakker en de slager in de zeventiende eeuw een rol hadden in de slavernijhandel, krijgt een staartje. Mogelijk komt er nader, wetenschappelijk onderzoek naar dat duistere Deventer overzeese verleden. ,,Misschien komt er meer op tafel.”

2 reacties

  • Joost Boswijk

    1 jaar geleden
    @Julius Bruins. Lees het artikel nog een keer goed en dan vooral de opmerking van Nelson Mandela. De zeurkousen zijn degenen die vooral niet willen dat het negatieve verleden wordt opgerakeld, want, o,o,o, wat is dit een gaaf land.
  • Julius Bruins

    1 jaar geleden
    Wat willen de zeurkousen nu weer, de daders postuum vervolgen? Wees blij dat dat verleden tijd is en richt je op de moderne slavernij, dat is pas zinvol.