Onbekende man gewond en onderkoeld na val in lege laadruimte van schip bij Deventer

Een onbekende man is vanochtend in Deventer gewond geraakt bij een val in een lege laadruimte van een schip die enkele meters diep is. Vermoedelijk is de man al rond 4 uur vannacht ten val gekomen, maar hij werd pas vanochtend rond 9:20 uur gevonden door bemanningsleden van het schip.

Onderkoeld

Hoe de man ten val is gekomen en vanaf welke hoogte hij is gevallen is niet bekend. De hulpdiensten rukten even voor 9:30 uur uit naar de Welle, waar het schip lag aangemeerd. Volgens de brandweer was de man onderkoeld en was hij slecht aanspreekbaar. 

Hijskraan

Daarom was meteen niet duidelijk hoe ernstig hij gewond was als gevolg van de val. Het slachtoffer is door de brandweer en ambulancepersoneel gestabiliseerd op de bodem van de laadruimte en vervolgens met de kraan van het schip aan wal getakeld. 

Spoed

Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in Deventer gebracht. 

Het binnenvaartschip waar het slachtoffer afgelopen nacht naar beneden viel en gewond raakte. Hulpdiensten halen hem eruit.
Volledig scherm
Het binnenvaartschip waar het slachtoffer afgelopen nacht naar beneden viel en gewond raakte. Hulpdiensten halen hem eruit. © Rens Hulman

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer