Cadeaubondeventer.nl, supportyourlocals-deventer.nl en lockdowncoffee.nl; drie Deventenaren - Dennis Hunneman, Joliene van Es en Paul Manetti (vlnr) - over hun initiatieven om ondernemers door de crisis te helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Cadeaubondeventer.nl, supportyourlocals-deventer.nl en lockdowncoffee.nl; drie Deventenaren - Dennis Hunneman, Joliene van Es en Paul Manetti (vlnr) - over hun initiatieven om ondernemers door de crisis te helpen. © eigen foto's & foto Ivo Geskus (beeld rechts)/compilatie de Stentor

Ondernemer krijgt in Deventer spontane coronahulp uit onverwachte hoek

De Deventer binnenstad krijgt het zwaar voor de kiezen door de coronacrisis. Om horeca en andere ondernemers te helpen ontstaan spontaan, nuttige initiatieven. Een aantal zelfs die ook ná de crisis handig zijn en ondernemers buiten het centrum profiteren ook. Drie initiatiefnemers vertellen wat zij doen en waarom zij nu opstaan.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer