Het bedrijf van taxichauffeur Soner Gurdal viel bijna helemaal stil in de coronacrisis. Daarom besloot hij zich om te scholen tot pakketbezorger.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bedrijf van taxichauffeur Soner Gurdal viel bijna helemaal stil in de coronacrisis. Daarom besloot hij zich om te scholen tot pakketbezorger. © Jeroen Jazet

Ondernemers Deventer zitten door corona in hetzelfde schuitje: ‘Ze trekken sneller aan de bel bij zwaar weer’

De coronacrisis is een klap als nooit tevoren voor veel ondernemers uit Deventer. Kappers, barmannen en taxichauffeurs, allemaal verloren ze anderhalf jaar geleden vrijwel hun volledige inkomen. Toch hielden velen hun rug recht, geeft Alfred Liefers aan. Hulp zoeken als het niet goed gaat, is volgens de directeur van het Ondernemershuis niet langer taboe. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer