Ernest Louwes heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Ernest Louwes heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. © ANP

Onderzoek naar Deventer moordzaak afgerond; vooralsnog geen herziening

Het jarenlange onderzoek van advocaat-generaal Diederik Aben naar de Deventer moordzaak is afgerond. Dat heeft de Hoge Raad maandag bekendgemaakt. De onderzoeksresultaten - die niet bekend zijn gemaakt - geven Aben zelf géén aanleiding om een herzieningsvraag in te dienen. 

9 reacties

 • Erik Biesemaat

  7 maanden geleden
  @Andy van Werven, weer zo’n goed onderbouwde reactie van u. Wie is overigens ‘die persoon’? Mocht u Ernst Louwes bedoelen: die heeft zijn straf uitgezeten, mocht u dat gemist hebben.
 • Erik Biesemaat

  7 maanden geleden
  Rob Timmerman, heb ik gedaan. Aan de andere kant is er ook een gedegen onderzoek van Bas Haan dat anders luidt. Ik weet echt niet wat ik van deze zaak moet denken. Het meest in het voordeel van Louwes vind ik het verhaal van de file, die bewuste avond op de A28 bij Harderwijk die nooit op de radio werd omgeroepen maar waarvan hij wel het bestaan wist: omdat hij er in stond.
 • Roy Wesselink

  7 maanden geleden
  De conclusies en of mening van Ton Derksen gaan niet altijd op, het blijft mensenwerk , maar gebaseerd op zoveel mogelijk feiten die getoetst worden door mensen die daar voor opgeleid zijn Net als Ton Derksen een goed schrijver is en het goed is dat er een kritische noot is, want het kan beter
 • Rob Timmermans

  7 maanden geleden
  Voor een ieder die echt geïnteresseerd is adviseer ik het boek van wetenschapsfilosoof Ton Derksen eens te lezen. Dat werkt verhelderend.
 • Andy Van Werven

  7 maanden geleden
  Gewoon in hectenis nemen die persoon
 1. Een reis door 120 jaar Go Ahead Eagles met als oogst: een elftal vol iconen
  PREMIUM

  Een reis door 120 jaar Go Ahead Eagles met als oogst: een elftal vol iconen

  Go Ahead Eagles maakt al 120 jaar deel uit van de voetbalgeschiedenis. Het begon op 2 december 1902, toen Han en Karel Hollander Be Quick oprichtten. De rijke historie die de club opbouwde, hadden de broers nooit voorzien. Grootheden als Jimmy Miller en Gerrit Niehaus droegen het roodgele shirt. En nog veel meer iconische voetballers zetten voet aan wal in Deventer. Een reis door twaalf decennia langs ontelbare elftallen.

In samenwerking met indebuurt Deventer