Volledig scherm
© Thinkstock

Onderzoek naar overlast goederenvervoer per trein

DEVENTER - Het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking houdt maandag een rondgang langs gemeenten die te maken hebben met de toename van het goederenvervoer op de IJssellijn en de Twentelijn.

Dat doet RONA op verzoek van de VVD-Tweede Kamerleden De Boer en Dijkstra. In Deventer informeert wethouder Grijsen hen over de gevolgen van het toenemen van het goederenvervoer en het aanpassen van de stationslocatie. RONA wil de effecten van het overschrijden van de hoeveelheid gevaarlijke stoffen op de directe spooromgeving laten zien en aandacht vragen voor het geluid, dat nu al regelmatig 's nachts over de vastgelegde plafonds heen gaat.

Zutphen, Brummen, Rheden en Velp worden ook bezocht. RONA vindt de toename van geluidspieken met name in de nacht onacceptabel voor de leefbaarheid van spooraanwonenden. In Zutphen wordt de spoorbrug bekeken die door de wisselende waterstanden soms langdurig gesloten is, ook voor het treinverkeer. Dat heeft weer effect op met name de Hoven. In Brummen zijn zorgen over de wijk waar nog geen geluidsmaatregelen genomen worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer