Volledig scherm
De automobilist kwam met de schrik vrij bij het ongeluk op de A1. © News United/Rens Hulman

Ongeluk en kapotte vrachtwagen zorgden voor flinke vertraging op A1

Een botsing van twee vrachtwagens met een personenauto en een vrachtwagen met pech zorgden vanmorgen voor een kilometers lange file van stilstaand verkeer op de A1 rond Twello. Daardoor moesten weggebruikers rekening houden met een extra reistijd van zeker 30 minuten volgens Rijkswaterstaat.

Door het ongeluk werden aanvankelijk twee rijbanen afgesloten.  Daardoor ontstond een file tussen Lochem en Deventer.  Bij het passeren raakten twee vrachtwagens elkaar en botsten vervolgens op een auto, die dwars voor een van de  vrachtwagens tot stilstand kwam. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Een vrachtwagen met pech zorgde vervolgens verderop bij knooppunt Azelo ook voor verkeershinder.  Daar werd de rechterrijstrook afgesloten en het verkeer omgeleid.

Volledig scherm
De vrachtwagen met pech blokkeert een weghelft, waardoor er achter een flinke file is ontstaan. © News United/Rens Hulman
  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer