Archiefbeeld van filevorming op de A1.
Volledig scherm
Archiefbeeld van filevorming op de A1. © ANP / ANP

Ongeluk op A1: tijdelijk twee rijstroken dicht ter hoogte van Deventer, file lost op

updateDoor een ongeluk op de A1 van Hengelo naar Apeldoorn, is vanmorgen een file ontstaan van 13 kilometer ter hoogte van Deventer. Er gingen rond ach uur twee rijstroken dicht, de vertraging bedroeg op dat moment een half uur.

 1. Deventer wethouder zegt sorry tegen gedupeerden BAD-ontslag: ‘Alleen een excuusbrief is niet voldoende’
  PREMIUM

  Deventer wethouder zegt sorry tegen gedupeer­den BAD-ont­slag: ‘Alleen een excuus­brief is niet voldoende’

  De vierhonderd Deventenaren die onder financieel bewind van het Budget Adviesbureau Deventer (BAD) stonden, kunnen een excuusbrief verwachten. Vorig jaar werd het BAD door de rechter ontslagen als financieel bewindvoerder. ,,Dit heeft voor onrust en boosheid gezorgd en daarvoor bieden we onze excuses aan’’, zegt wethouder Rob de Geest. Een formeel excuus gaat niet voor iedereen ver genoeg.
 1. Mijn ‘reptielenbrein’ speelt op: ‘Ach Walter, dat ene koekje kan best’
  PREMIUM
  Gezonder leven

  Mijn ‘reptielen­brein’ speelt op: ‘Ach Walter, dat ene koekje kan best’

  Vier weken ben ik nu bezig met mijn zoektocht naar een gezonder leven. Ik sport intensief, maar let vooral op mijn voeding. Dit zijn de moeilijke weken, zegt mijn coach. Want nu ga ik gesprekken met mezelf voeren. ‘Ach, één koekje kan geen kwaad’ of ‘die ene keer McDonalds zal toch niet direct aanzetten?’. Het is mijn reptielenbrein dat opspeelt en de mentale strijd is volop losgebarsten.
 2. Afvalinzamelaar uit regio verwacht grote financiële gevolgen door stijgende prijzen: ‘Onheil van buiten’
  PREMIUM
  8

  Afvalinza­me­laar uit regio verwacht grote financiële gevolgen door stijgende prijzen: ‘Onheil van buiten’

  Afvalinzamelaar Circulus verwacht grote financiële gevolgen van de gestegen energie- en brandstofprijzen. De directie van het bedrijf heeft de negen aandeelhoudende gemeenten uit Oost-Nederland geïnformeerd over, zoals het bedrijf zelf zegt, ‘het van buiten komende onheil’. Gemeenten moeten daardoor dit jaar extra geld overmaken, in totaal 1,7 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Deventer