Onrust onder buren op Borgele door aanpassing van snippergroen

Buren op Borgele maken zich zorgen over de aanstaande gelijkschakeling in het snippergroen. Allerlei huizen hebben al jaren een grotere tuin doordat ze delen van gemeentegrond bij het perceel hebben getrokken. De afspraken zijn zo verschillend dat Deventer nu iedereen hetzelfde aanbod wil doen. ,,Maar ik heb mijn grond al lang gekocht", zegt Ada Branderhorst vertwijfeld. 

Volgende week is er een informatieavond in het gemeentehuis voor de bewoners van laagbouwhuizen in de wijk. Onder meer aan de Arendshorst, Beugelskamp en Gelselaar staan woningen waar wat betreft de gemeente wel ruimte is om een stuk bij de tuin aan te trekken. In veel gevallen is dat overigens al het geval. Wie achter de huizen langs loopt ziet een verscheidenheid aan tuin-eindes. 

 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer