Volledig scherm
Eerder dit jaar streden voormalig spelers uit het eerste elftal van Epse tegen de nieuwe garde. © FOTO HISSINK

Ook Epse heeft weer een eerste elftal

De dorpen Epse en Gorssel beschikken vanaf komend seizoen allebei weer over een prestatief eerste voetbalelftal. Gisteren bracht het bestuur van SV Epse het nieuws naar buiten. 

Het bestuur van Gorssel schrijft het eerste elftal in voor de vierde klasse zaterdag. Epse begint in de vijfde klasse zondag, met Herman Harleman als trainer. Met Voetbalschool Deventer traint hij ook al de jeugd van Epse. ,,Ooit begon hij zijn hoofdtrainerscarrière bij Epse en nu is de cirkel weer rond. We zijn heel blij dat we juist met hem weer terugkeren met een eerste elftal’’, zegt secretaris Els Roeterdink. Dit seizoen beschikt de club over drie zondagteams (een tweede, derde en een veteranenteam) en een vrijdagavondteam. De drie voorgaande jaren had Epse een samenwerking met Gorssel en speelde een eerste elftal onder de vlag van Epse Gorssel Combinatie (EGC).

Samenwerking mislukt

Die samenwerking bleek niet succesvol. De samenwerking werd opgezet met het idee om het voetbalniveau omhoog te halen, maar EPC bungelde juist onderaan. Daarnaast verschilden beide verenigingen in inzicht over de toekomst en de samenwerking van de jeugd.

Mix

Bang voor een herhaling van die tegenvallende prestaties is Roeterdink niet. ,,Weet je, van tevoren kun je natuurlijk nooit zeggen hoe het loopt. Maar we hebben er vertrouwen in. De selectie bestaat straks uit een mix van jeugdspelers, spelers die nu in het tweede spelen en een paar nieuwe spelers. Het belangrijkste is dat iedereen op zijn eigen niveau kan voetballen. We groeien en die groei heeft deze leuke ontwikkeling als gevolg.’’

Ook Gorssel heeft de selectie zo goed als rond. ,,De sprong van zondag naar zaterdag geeft de club een flinke boost. We verheugen ons op de derby's met Almen en Harfsen’’, zegt voorzitter Job Dietrich.

 1. Kan de buurman van Mimik in Deventer straks echt de bootjes niet meer zien?
  PREMIUM
  VIDEO

  Kan de buurman van Mimik in Deventer straks echt de bootjes niet meer zien?

  Klap op klap krijgt de bouw van filmtheater Mimik (beter bekend onder de oude naam Viking) in Deventer te verduren. Miljoenen euro's aan overschrijdingen en vertragingen. Dan wacht ook nog een juridische strijd die ‘buurman’ Jacques Struis heeft aangekondigd over onder andere de hoogte van het pand. Heeft Struis gelijk als hij zegt dat hij door het filmtheater zijn ‘unieke uitzicht’ op rivier de IJssel verliest?

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

Poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

 • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
 • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
 • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen