Volledig scherm
Ambassadeur Druml en Marco Huiskes op de bijeenkomst in Bathmen. © Ronald Hissink

Oostenrijkse adoptiekinderen ontmoeten elkaar na vijftig jaar in Bathmen

BATHMEN - Oostenrijkse vlaggetjes, Oostenrijkse bediening, Oostenrijkse hapjes, Oostenrijkse ambassadeur. Tussen allemaal Nederlanders. Die wel een Oostenrijkse geboorteplaats in hun paspoort hebben staan. Het is een bijzondere bijeenkomst in Bathmen.

Marco Huiskes uit Lettele loopt zo trots als een pauw rond. Nog geen drie maanden geleden deed hij een oproep: 'wie is er ook uit Oostenrijk geadopteerd?' Een grote groep babies van ongewenst zwangere Oostenrijkse meisjes kwam in Apeldoorn terecht. Waaronder Huiskes zelf. Nu vond hij het tijd om ervaringen te delen.

Zo'n veertig kinderen van toen zijn bij elkaar. Maar niet alleen, Oostenrijks ambassadeur Druml en zijn vrouw schudden handen en luisteren naar de verhalen. Huiskes is blij met de erkenning die de Oostenrijkse kinderen uit hun geboorteland krijgen. "En eerlijk gezegd heeft dat niet eens moeite gekost. Ze hoorden van ons verhaal. Ze namen zelf contact op. Toen de Ambassade hoorde dat we deze middag organiseerden liep de rest van zelf. Maar ik besef me wel dat het heel bijzonder is dat de ambassadeur hier naartoe komt. Meestal krijg je een beleefd kaartje waarin veel plezier gewenst wordt.''

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer