En zo ziet dat eruit als er appartementen aan de IJssel zijn gerealiseerd.
Volledig scherm
PREMIUM
En zo ziet dat eruit als er appartementen aan de IJssel zijn gerealiseerd. © RF Vastgoed/Yukon VR Den Haag

Op de ‘mooiste plek van Deventer’ komen nu appartementen: ‘Dit was de geheime kamer van de directeur’

Hij trok er een aantal jaren terug de deur dicht als directeur van Witteveen+Bos. Dat Deventers ingenieurs en adviesbureau is wereldwijd actief. Maar voor Jaap van der Graaf is er nauwelijks een mooiere (werk)plek op aarde dan langs de rivier in Deventer. Nu Witteveen+Bos daar weg is, komen er 29 appartementen. Een kijkje binnen met de ontwikkelaar én oud-directeur. ,,Waar bezoekers ter wereld ook vandaan kwamen: altijd was er die verbazing over de ligging aan de IJssel.”

1 reactie

 • Henny Smeenk-Smale

  2 maanden geleden
  Wat een fantastische bestemming voor deze geweldige panden. Ik heb vroeger met veel plezier gewerkt bij Witteveen+Bos (1979-1985). De eerste jaren in deze monumentale panden, later in een dependance in kantoorgebouw 'De Steerne' aan de Welle. Het zal vast prachtig wonen zijn daar aan de Van Twickelostraat.
 1. 

Lochemse ontwerper Johan Weernink van bekende overblijfbekers en broodtrommeltjes geridderd: ‘Boegbeeld van Mepal’
  PREMIUM

  Lochemse ontwerper Johan Weernink van bekende overblijf­be­kers en broodtrom­mel­tjes geridderd: ‘Boegbeeld van Mepal’

  Dat de zojuist gepensioneerde Johan Weernink, hoofdontwerper van het Lochemse Mepal en bedenker van de iconische overblijfbeker, geliefd is onder zijn collega’s werd vandaag weer eens duidelijk. Tientallen van hen accepteerden het irritante snelteststokje in hun neus om zijn afscheidsfeestje bij te wonen. Waar hij werd verrast met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer