Ans doet, na verlenen van de zorg, nog even wat administratie op de iPad die ze overal mee naar toe neemt. Mevrouw Thecla Hoogstraten heeft MS en is volledig op thuiszorg aangewezen. Ans helpt haar uit bed en zorgt dat zij klaar is voor de dag die komen gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Ans doet, na verlenen van de zorg, nog even wat administratie op de iPad die ze overal mee naar toe neemt. Mevrouw Thecla Hoogstraten heeft MS en is volledig op thuiszorg aangewezen. Ans helpt haar uit bed en zorgt dat zij klaar is voor de dag die komen gaat. © Cees Elzenga

Op pad met de thuiszorg voor ouderen in Deventer: ‘Ze zijn alles. Je ziet het, ik kan niks’

ReportageKlinisch geriaters zien meer verwaarloosde ouderen op de spoedeisende hulp binnenkomen. Ze zijn niet goed gewassen, hebben onvoldoende gegeten en zijn door blijven lopen met ziektes. Specialisten zien de toekomst somber in en betwijfelen of de samenleving klaar is voor meer hulpbehoevende ouderen. Wat komt er kijken bij wijkzorg, is het met de stopwatch erbij zorg verlenen? We lopen een dag mee in Deventer bij Carinova.

10 reacties

 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  Lees eens wat er op ons afkomt via het Integraal Zorgakkoord.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  @ Catharina de Zaayer, zou goed kunnen zijn maar moet je ons er niet meer voor laten betalen.
 • Catharina de Zaayer

  4 maanden geleden
  Bij wet verplicht maken dat kinderen of evenredig deel van de zorg opzich nemen of dat deel van de zorg moeten betalen . Want schande in Nederland mama kan 8 koters verzorgen. Maar die 8 koters niet 1 moeder . Het moet maar eens bij wet vastgelegd worden dat kinderen zorgplicht krijgen . En ouderen niet zo maar gedumpt mogen worden in bejaardencentra
 • R Peters

  4 maanden geleden
  Ik was zo'n gek, die weinig privé had, zichzelf een slag in de Ronde werkte, e-learning en cursussen in eigen tijd deed. Na de diensten snachts nog vaak zat te rapporteren in eigen tijd. Ik zei nooit NEE zodat mijn partime baan meestal een voltijd baan was. Ik heb mijn rug ermee kapot gemaakt, maar ik zou het zo weer doen voor al die lieve mensen waar ik kwam. Niet voor het management, planners en ander personeel wat op kantoor hun plannetjes maakten die in de praktijk onuitvoerbaar waren.
 • Simone Andrea

  4 maanden geleden
  Ik ben zo’n gekkie die inmiddels 30 jaar het zelfde doet.Ik schaam me kapot hoe de zorg nu is geregeld,hoe sommige familieleden met zorgverleners omgaan,en ik doorgaan niet de tijd heb die ik zou willen hebben.Ook maak ik me ernstig zorgen hoe het moet mocht ik tzt zelf thuiszorg nodig hebben!!! En ja financieel word je er niet rijk van,maar verder,SUPERRIJK..

In samenwerking met indebuurt Deventer