VIVIAN KARTEL-BALVERS DISCRIMINATIE EN ONVERDRAAGZAAMHEID
Volledig scherm
PREMIUM
VIVIAN KARTEL-BALVERS DISCRIMINATIE EN ONVERDRAAGZAAMHEID © FOTO HISSINK

‘Op straat voel ik de spanning’

TurkijerelZe krijgt de volle laag. Vreselijke verwensingen en bedreigingen. Sinds de rellen in Rotterdam, bij het Turkse consulaat, is ze meer dan ooit mikpunt van verbaal geweld. Waarom? De Deventerse Vivian Kartal-Balvers (29) is getrouwd met een Turk, uit Deventer. ,,Ik voel de spanning op straat. Het wij-zij gevoel wordt aangezet.’’

Quote

Ik werd negen jaar geleden verliefd op Serkan, niet omdat hij van Turkse afkomst is, maar als mens.

Vivian Kartal-Balvers

,,Afgelopen week was extreem. Kanker op naar dat kutland kreeg ik via social media naar mijn hoofd geslingerd. Of we zoeken jullie op. En nog veel meer verwensingen, zó erg! Ik ga ze niet eens vertellen. Ik ben in de loop der jaren al best wel wat gewend geraakt. Moslimhoer of onderdrukte Turkenhoer, ach, ik trek er mijn schouders inmiddels wel voor op. Maar kanker op naar dat kutland, en nóg erger, mijn 4-jarige zoontje Tayfur neerzetten als bastaardkind, dat raakt me enorm. In wat voor wereld is hij terechtgekomen? Hij wij-zij gevoel wordt aangezet. Er is afgelopen week geen dag voorbij gegaan zonder verwensingen. Ook op straat voel ik de spanning, als ik met mijn zoontje of man loop. Je wordt nagekeken.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer