Volledig scherm
In Lettele werden honderd honden in beslag genomen. © Dierenbescherming

Opheldering gevraagd over misstanden hondenfokker in Lettele

Had de gemeente Deventer eerder kunnen ingrijpen bij de situatie waarin maar liefst honderd honden onlangs in slechte omstandigheden werden aangetroffen bij een fokker in Lettele? En hoe zijn zulk soort situaties in de toekomst te voorkomen? Dat wil de politieke partij Deventer Sociaal weten. Die partij heeft naar aanleiding van de situatie schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

In Lettele werden onlangs bij een fokker honderd zieke, bange en gestresste honden weggehaald. De verschillende rassen bleken onverzorgd, hadden ontstoken wonden, pijnlijke heupen, onverzorgde en vervilte vacht en afwijkende ontlasting. De honderd ernstig verwaarloosde dieren zijn in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondergebracht bij diverse opvanghouders die een contract hebben met de RVO. Er is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de misstanden bij het omstreden hondenpension.

Dierenwelzijn

Deventer Sociaal, een oppositiepartij in Deventer, wil onder meer van het college weten of er eerder contact is geweest met de inspectie en de Dierenbescherming over deze kwestie. Daarnaast vraagt de fractie of het college naar aanleiding van deze kwestie, in de toekomst bij het verlenen van een vergunning - of een wijziging van het bestemmingsplan - dierenwelzijn als een van de voorwaarden voor verlening/goedkeuring op wil nemen en welke andere maatregelen genomen kunnen worden om 'dit soort misstanden te kunnen voorkomen’. 

Het college heeft de schriftelijke vragen nog niet beantwoord.

  1. Tientallen gekkies strijden om het World Open Amateur Ping Pong Championship bij Burnside in Deventer
    PREMIUM

    Tientallen gekkies strijden om het World Open Amateur Ping Pong Champions­hip bij Burnside in Deventer

    Een tot pingpongarena omgebouwde skatebaan. Vanavond strijden zeventig tafeltennissers om het World Open Amateur Ping Pong Championship in het pand van Burnside in Deventer. ,,Tafels. Biertje erbij. En dan de finale als in zo’n arena. Iedereen er schreeuwend omheen.’’ Op voorhand al een doorslaand succes. Tafeltennisvereniging Swift heeft acuut de inschrijving gestopt, omdat er te veel mensen mee wilden doen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer