Elektriciteitsmasten boven tuinen en woningen in Diepenveen. Links Pieter Parmentier, voorvechter in het dorp van het ondergronds brengen van de lijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Elektriciteitsmasten boven tuinen en woningen in Diepenveen. Links Pieter Parmentier, voorvechter in het dorp van het ondergronds brengen van de lijnen. © FOTO HISSINK/archief

Oplossing dichterbij voor honderden huishoudens Colmschate en Diepenveen: ‘Hoogspanning moet onder de grond’

De hoop onder honderden huishoudens in Diepenveen en Colmschate op een oplossing voor een al langer levende ergernis en zorg neemt toe. De voltallige gemeenteraad wil dat Deventer serieus werk maakt van het ondergronds leggen van de hoogspanningslijnen. Die doorsnijden deze delen van de gemeente Deventer, met flink wat huizen op minimaal 50 meter van de kabels.

4 reacties

 • Joost Boswijk

  1 jaar geleden
  Nogmaals @Jansen: niet onder een hoogspanningsmast, dat lijkt me een raar huis worden;)
 • Joost Boswijk

  1 jaar geleden
  @Jansen. Het antwoord op uw vraag is ‘Ja’. Maar de gemeenteraad is hierbij niet bezig met hoogspanningsleidingen, maar met de verkiezingen volgende week. We weten immers dat het hoogspanningsnet moet worden aangepast en uitgebreid om de toename van het elektriciteitsgebruik de komende decennia op te vangen, evenals de decentrale opwekking door wind en zon. De plannen daarvoor zijn nog niet klaar en dus gaat Tennet niet aan die leidingen sleutelen zolang niet bekend is wat gedaan moet worden.
 • H.A.M. ter Braak

  1 jaar geleden
  @Joost zou u een woning kopen direct onder de hoogspanningsmast ondanks dat de wetenschap heeft aangetoond dat er geen negatieve effecten zijn? Terwijl in de praktijk (sommige) bewoners aangeven dat er wel degelijk effecten te merken zijn? Daarnaast geven "we" als maatschappij ook soms miljoenen uit in de gezondheidszorg voor het leven van 1 persoon. Wat is gezondheid waard? Daarnaast ontstaat ook ruimte voor woningbouw, dus dat levert weer geld op en lost woonprobleem deels op..
 • Joost Boswijk

  1 jaar geleden
  Moet nou werkelijk zo’n bedrag, dat linksom of rechtsom door de burgers moet worden opgebracht, worden uitgegeven voor het wegnemen van gezondheidszorgen? Let wel, nog nooit is wetenschappelijk aangetoond dat er negatieve effecten zijn. Maar zelfs als de uitkomsten van de meest negatieve studies kloppen, zijn die risico’s verwaarloosbaar ten opzichte van bijvoorbeeld de uitstoot van auto’s. En: hoogspanningsmasten weg, windmolens ervoor in de plaats?