Volledig scherm
PREMIUM
Afvalscheiden verloopt nu nog allesbehalve gladjes bij sportclubs in Deventer, zoals hier bij SV Schalkhaar. Met gerichte maatregelen moet dat verbeteren. © FOTO HISSINK

Oplossing voor ‘gerommel’ met afvalscheiden bij Deventer sportclubs

Sportclubs in die trouw afval scheiden, maar geen andere optie zien dan de volle vuilniszakken, met plastic, metaal (blikje) en drankpakken netjes gesorteerd aan leden mee te geven. Die de pmd-materialen dan thuis in de eigen oranje kliko stoppen. Aan dat omslachtige gesleep in Deventer moet een einde komen.

De bedoeling is dat clubs de beschikking krijgen over een grote opslagcontainer, goed voor 1100 liter pmd-afval’ De gemeenteraad van Deventer moet hier nog wel over beslissen.

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer