Volledig scherm
PREMIUM
Acteur Fedja van Huêt speelt Bas Haan en heeft een ontmoeting onder de Wilhelminabrug in Deventer. © Henri van der Beek

Opnames ‘De Veroordeling’ in Deventer: bizarre moordzaak verfilmd in drama-thriller

In Deventer zijn zondag de opnames gemaakt voor speelfilm ‘De Veroordeling’. De drama-thriller is gebaseerd op het boek ‘De Deventer moordzaak, het complot ontrafeld’ van journalist Bas Haan.

Verwaaide haren en rode neuzen door de kou, stylisten hebben deze zondagmorgen een flinke klus te klaren. Kwasten en kammen zijn om de haverklap nodig. Het is kil aan de Welle in Deventer, de wind bij vlagen guur. Het is een filmset maar er is weinig glamourachtigs aan. Hoewel de regen met bakken uit de lucht komt, heeft de productieleiding een regenmachine uit België laten overkomen. ,,We maken de regen liever zelf. Zo kunnen we regelen hoe hard en hoe veel het moet regenen’’, licht productieleider Myra Dierx de drie grote sproeiers op de Wilhelminabrug toe.

  1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

    Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

    Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (44%)
  • Nee, lekker laten staan!! (22%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
3426 stemmen