Volledig scherm
Personenauto's bekrast in de Twijgstraat in Deventer. © FOTO HISSINK

Opnieuw auto’s bekrast in de Twijgstraat

Voor de derde keer in korte tijd zijn auto’s bekrast in de Twijgstraat in Deventer. De straat heeft geen idee wie de dader is, maar hoopt dat er snel een eind aan komt. ,,We zijn er klaar mee.”

Belinda Braakhekke woont in de Twijgstraat. ,,Wij zagen voordat we vanochtend de deur uitgingen een kras op de auto.” Toch ging ze er niet meteen vanuit dat de dader weer had toegeslagen. Pas toen ze ’s middags thuiskwam, bleek dat ook andere auto’s in de straat waren toegetakeld. ,,Het is voor de derde keer in een half jaar tijd.”

Verse krassen

Dat er iemand achter zit, blijkt wel uit de schade die is toegebracht. ,,De krassen zijn heel vers. De krulletjes zaten er nog op.” Bij een andere bewoner is tijdens een eerder incident zelfs de spiegel er afgetrapt.

De buren hebben zelf geprobeerd om de dader op heterdaad te betrappen, maar dat liep op niks uit. “We hebben van de zomer staan posten ’s nachts, maar dan zie je niks gebeuren.”

Dader vastgelegd?

Gezamenlijk gaan de buren binnenkort aangifte doen bij de politie. Ze hopen dat de dader is vastgelegd op een camera in de straat. De politie is al langs geweest en heeft aangegeven naar die beelden te gaan kijken.

De kosten om de krassen te verhelpen, zijn hoog. Omdat de dader nog niet gepakt is, hebben de bewoners de schade ook nog niet verholpen. ,,Als je de dader kunt pakken, kun je het op hem verhalen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer