Opnieuw autobrand in Deventer: twee peperdure auto's in vlammen op

videoEen BMW X6 en Audi A8 zijn vannacht in Deventer in vlammen opgegaan. Onderzoek moet uitwijzen wat de precieze oorzaak van de autobranden is. Hulpdiensten die vannacht ter plaatste waren, vermoeden brandstichting.

Rond kwart voor twee ontving de brandweer een melding van een autobrand aan de Kamp in de Deventer wijk Borgele. Twee peperdure auto's stonden in brand. Volgens een omstander sloegen uit de voorkant van beide auto's vlammen. De vlammen sloegen niet over naar andere auto's in de straat. 

Beide auto's zijn flink beschadigd, ondanks het snelle optreden van de brandweer. Samen hadden de wagens een cataloguswaarde van 200.000 euro. De exacte oorzaak is nog niet bekend, maar hulpdiensten van vannacht vermoeden brandstichting. Uit onderzoek moet blijken of dat ook echt zo is. Volgens een omstander zouden buurtbewoners een persoon met een auto zien wegrijden ten tijde van het ontstaan van de brand.

Deventer wordt al tijden geteisterd door autobranden. Eind vorig jaar gingen in een maand vier auto's in vlammen op. Toen laaide de angst in Deventer weer op. De autobranden van vannacht zijn dit jaar de eersten in Deventer. 

Volledig scherm
Autobrand in Deventer © Rens Hulman

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer