Opnieuw autobranden in Deventer, dit keer twee in dezelfde nacht

VideoDeventer is vannacht opnieuw opgeschrikt door twee autobranden. Dit keer was het raak in de Havezatelaan en op de Albert Johan Gerardsstraat. Twee voertuigen gingen in vlammen op. De branden kunnen worden toegevoegd aan een lange lijst, want in zes weken tijd zijn er nu al elf autobranden geweest in de stad. 

Om 02:15 uur vannacht moest de brandweer voor de eerste keer uitrukken. Bij een flat aan de Havezatelaan brandde een auto volledig uit. Het lukte de brandweer, die snel ter plaatse was, te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de auto's die naast het brandende voertuig geparkeerd stonden. 

De eigenaar van de auto lag op het moment van de brand te slapen. Nadat het vuur was gedoofd, werd de omgeving van de brand afgezet. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting, maar dit wordt later vandaag verder onderzocht. Bewoners van de Havezatelaan werden wakken door het vuur. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De eerste autobrand van vannacht in de Havezatelaan. © Rens Hulman

Tweede brand

Twee uur nadat de brandweer moest uitrukken voor de brand aan de Havezatelaan was het nog een keer raak, dit keer in de Heleen Ankersmitstraat. Rond 04:15 uur kreeg de brandweer een melding dat ook hier een auto in brand stond. Omdat er in deze nieuwbouwwijk Steenbrugge geen brandkranen zijn, werd een waterwagen opgeroepen om de hulpdiensten van extra bluswater te voorzien.

Ondanks de inzet brandde het voertuig ook in deze straat volledig uit. De politie heeft op de plek van de brand onderzoek gedaan en zal daar in de loop van de dag verder mee gaan. Ook hier acht de politie de kans groot dat er sprake is van brandstichting. Er wordt gekeken of de beide branden van vannacht iets met elkaar te maken hebben en of deze gelinkt kunnen worden aan de negen eerdere incidenten van de laatste tijd.

Volledig scherm
De tweede brand van vannacht aan de Heleen Ankersmitstraat. © Rens Hulman

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer